Groepen

Minder productiviteit en meer fouten in uw organisatie?

Bent u bereidt om jaarlijks veel geld te spenderen door slaapgebrek bij medewerkers?

Om belangrijke know-how te verliezen door hoog personeelsverloop?

Om een kwetsbare organisatie te zijn?

25% van de volwassen Nederlanders heeft last van slaapgebrek. Dit percentage geldt ook voor uw medewerkers. Juist ambitieuze werknemers geven niet gauw toe dat ze last hebben van slaaptekort en vinden zichzelf stoer. Maar wat betekent dit voor uw organisatie?

Werknemers die te weinig slapen zijn veel minder productief en maken fouten. Uit Amerikaans onderzoekt blijkt dat een medewerker jaarlijks circa €1.800 verliest door verminderde productiviteit en meer fouten. Daar bovenop neemt het risico op verzuim toe. Een zieke medewerker kost al snel €250 per dag. De gevolgen van ziekenverzuim afdekken kost jaarlijks circa € 1.000 per medewerker. Een rekenvoorbeeld:

Stel u hebt een organisatie met 50 medewerkers:
Verlies door verminderde productiviteit en meer fouten   €  90.000
Premie ziekenverzuim                                                               €  50.000
Jaarlijkse kosten door slaapgebrek                                       €140.000

Slapeloosheid

Als je slecht slaapt ben je overdag moe, prikkelbaar en slaperig. Je hoofd zit vol met watten. Dingen lukken niet.

Steeds meer mensen krijgen last van slapeloosheid. Ze kunnen moeilijk inslapen, doorslapen of zijn vroeg wakker. Als je niet goed slaapt ontregelt je lichaam en kun je overdag niet goed presenteren.

Als medewerkers niet goed slapen en het ziekteverzuim neemt toe dan kan een training over slaap zinvol zijn voor uw organisatie. Slecht slapen verdwijnt niet zomaar maar vraagt om actie.

Aanpak

Bij een groepstraining van Slaapkracht starten we met een intakegesprek via de HRM-afdeling om te kijken waar de oorzaak van het slaapprobleem ligt bijv. door stress? Deze input gebruiken we in de specifieke groepstraining. Het intakegesprek duur zo’n 1,5 tot 2 uur.

Onderneem actie en pak de slaapproblemen aan in uw organisatie en boek een training bij Slaapkracht!